2011年6月英语六级阅读热点 日本辐射

    英语六级阅读一般会采用当期世界或者社会影响巨大的时事新闻作为背景,所以这次日本辐射时间,大家可以参阅相关内容。

      An American nuclear expert says radiation from Japan could spread across the Pacific and reach the United States if a complete meltdown occurs at a Japanese nuclear facility damaged as a result of last week’s earthquake and subsequent tsunami.  美国一位核能专家说,如果在上星期地震以及事后的海啸中遭到破坏的一个日本核设施彻底销毁,来自日本的核辐射可能在跨越太平洋波及美国。

  Nuclear expert Joseph Cirincione of the Ploughshares Fund says Japan’s nuclear crisis is in a critical phase.

  犁头基金会的核能专家奇林乔内说,日本的核危机正处于紧急阶段。

  "One of the [Japanese] reactors has had half the core exposed already. This is the one they are now flooding with seawater in a desperate effort to prevent a complete meltdown."

  奇林乔内说:“日本的一个反应堆的炉芯已经有一半暴露在外。他们正在不顾一切地用海水冲淹这个反应堆,以阻止它彻底熔毁。”

  Cirincione spoke on the Fox News Sunday television program. He said the Fukushima Daiichi nuclear plant on Japan’s northeast coast is one of at least three nuclear facilities at risk.

  奇林乔内在福克斯电视节目的“星期天新闻”上发表了讲话。他说福岛第一核电站设在日本的东北海岸线上,是至少三个处于险境的核设施之一。

  Japan has evacuated civilians from areas surrounding the troubled plant, but Cirincione says radiation could spread far beyond Japan if efforts to contain the crisis fail.

  日本已经疏散了处于险境的核电站周边的平民百姓,但是奇林乔内说,如果局限这次危机的努力失败,核辐射可能蔓延到远离日本的地区。

  "The worst-case scenario is that the fuel rods fuse together - temperatures get so hot that [they] melt together into a radioactive molten mass that busts through the containment mechanisms. So they spew radioactivity into the ground, into the air, into the water. Some of that radioactivity could carry in the atmosphere to the west coast of the United States."

  奇林乔内说:“最坏的可能性是燃料棒熔合在一起,极其高热的温度使得它们熔合成具放射性的熔块,冲破拦截机制。于是它们向海陆空辐射放射物质。某些核辐射可能通过空气传播到美国西海岸。”

  Japan’s ambassador in Washington, Ichiro Fujisaki, acknowledged potential dangers, but said no complete nuclear meltdown appears imminent.

  日本驻华盛顿大使藤崎一郎承认有潜在危险,但是他说,目前看来核反应炉还不至于完全熔毁。

  "It is true that part of [the] fuel rod may have been deformed or melting. But it is not a situation where [the] core reactor, the substantial part of [the] reactor, is melting down."

  藤崎一郎说:“ 的确某些燃料棒可能已经变形或者熔化。但是情况还没有发展到反应堆炉芯,即反应堆的实质部分正在熔化的地步。”

  The ambassador spoke on NBC’s Meet the Press. Also appearing on the program was the head of the U.S. Nuclear Energy Institute, Marvin Furtel, who praised Japan’s response to the nuclear crisis. Furtel said a meltdown at a nuclear power plant does not always result in a massive release of radiation, as America’s own history shows.

  这位大使在全国广播公司的“面对媒体”节目上发表了谈话。同在这个节目上露面的是美国核能研究所主管马文.费泰尔,他赞扬了日本对这次核危机所作出的反应。费泰尔说,根据美国自身的历史经验, 一个核电站的熔毁并不一定会导致大量核幅射。

  "At Three Mile Island [in Pennsylvania], which was the worst accident we ever had, about half of the core melted, so about 50 percent. It resulted in no [radiation] releases off-site that threatened anybody. So, you can have fuel melt, and if the rest of your safety systems, your containment, works and you manage to keep the reactor under control, the dangers for public health and safety are really minimal."

  费泰尔说:“在我们有史以来最严重的核事故发生地:宾州的三哩岛,核反应炉炉芯熔了差不多一半,也就是百分之五十。这次事故却并没有在周边地区导致危及任何人的核幅射。所以要是可能发生燃料棒熔化的话,如果你的安全系统、你的拦截机制有效,而你成功地控制了这个反应堆,那么对公众健康和安全的影响的确是微乎其微的。”

  Some U.S. legislators are suggesting heightened scrutiny of America’s nuclear energy program in the wake of Japan’s crisis. Independent Democratic Senator Joe Lieberman says new nuclear facility construction should be placed on hold pending a full assessment of potential risks. But the Senate’s top Republican, Minority Leader Mitch McConnell, says it would be a mistake to make domestic energy decisions based on fears surrounding a tragedy in another nation.

  美国国会一些议员在日本的危机发生后,建议更为严格地检查美国的核能项目。自称为独立民主派的参议员利伯曼说,应当在全面评估潜在风险完成之前,暂缓进行新的核设施建设工程。但是参议院少数党共和党领导人麦康奈尔参议员说,根据另一个国家的悲剧而导致的恐慌来对本国的能源项目作出决定是错误的。

2010年12月大学英语六级考试真题
Part I Writing (30 minutes)

Direction: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled My Views on University Ranking. You should write at least 150 words following the outline given below.
1. 目前高校排名相当盛行;
2. 对于这种做法人们看法不一;
3. 在我看来……
My Views on University Ranking

Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning) (15 minutes)

Directions: In this part, you will have 15 minutes to go over the passage quickly and answer the questions on Answer Sheet 1. For questions 1-7, choose the best answer from the four choices marked [A], [B], [C] and [D]. For questions 8-10, complete the sentences with the information given in the passage.
Into the Unknown
The world has never seen population ageing before. Can it cope?
Until the early 1990s nobody much thought about whole populations getting older. The UN had the foresight to convene a “world assembly on ageing” back in 1982, but that came and went. By 1994 the World Bank had noticed that something big was happening. In a report entitled “Averting the Old Age Crisis”, it argued that pension arrangements in most countries were unsustainable.

【真题DOC下载】解压密码:www.cet6.net


【听力MP3下载】
Flash Video Player文件


听力原文(SecA 11-14题)


11. W: This is one of our best and least expensive two-bedroom listings. It’s located in a quiet building and it’s close to bus lines.
M: That maybe true. But look at it, it’s awful, the paint has peeled off and carpet is worn and the stove is ancient.
Q: What can we infer from the conversation?

12. M: The pictures we took at the botanical garden should be ready tomorrow.
W: I can’t wait to see them, I’m wondering if the shots I took are as good as I thought.
Q: What is the woman eager to know?

13. W: The handle of the suitcase is broken. Can you have it fixed by next Tuesday?
M: Let me see, I need to find a handle that matches but that shouldn’t take too long.
Q: What does the man mean?

14. M: This truck looks like what I need but I’m worried about maintenance. For us it’ll have to operate for long periods of time in very cold temperatures.
W: We have several models that are especially adaptive for extreme conditions. Would you like to see them?
Q: What do we learn about the man from the conversation?

15
M: I think your boss would be very upset when he gets your letter of resignation.
W: That may be so. But in the letter, I just told him frankly I could no longer live with his poor management and stupid decisions.
Q: What do we learn about the woman?

16
W I’d like to exchange the shirt. I’ve learned that the person bought it for allergic to wool.
M Maybe we can find something in cotton or silk. Please come this way.
Q;What does the women want to do?

17
M: Excuse me, Miss?Did anyone happen to turn in a new handbag? You know, it’s a birthday gift for my wife.
W: Let me see. Oh, we’ve got quite a lot of women’s bags here. Can you give me more detailed information, such as the color, the size and the trademark?
Q: Where does this conversation most probably take place?

18
M What are you going to do with the old house you are in heritage from your grandfather?
W I once intended to sell it, but now, I’m thinking of turning it into a guest house, because it's still a solid structure.
Q: What does the man plan to do with his old house?

六级作文:
1. 目前高校排名相当盛行
2. 对于这种做法,人们看法不一
3. 我认为……


引用
It is a not-uncommon social phenomenon that the university rankings are especially prevalent in our country. For example, universities are measured by scale, academic achievements or the number of papers published in famous magazines.

As to this issue, opinions vary from person to person. Some people hold that university ranking dramatically promotes the development of university in various fields. But others maintain that university ranking also leads to some undesirable consequences such as academic fraud even to deceive people.

As far I am concerned, every coin has two sides. On one hand, University ranking does encourage the development and growth of colleges. Such growth– the grand libraries, splendid stadiums and fruitful academic achievements, has caught the attention of the world. We’re impressed by these signs of our education’s tour to the 21st century.

On the other hand, we have to pay attention to an unexpected phenomenon that some people have ignored the objectivity of university ranking. Take South university of science and technology of china for an example, this university occupies the second position in some university rankings. In those rankings, it is superior to Peking University and Tsinghua university. In a word, we should inspire the advantages of university and abandon its disadvantages.
作文范文

It is a not-uncommon social phenomenon that the university rankings are especially prevalent in our country. For example, universities are measured by scale, academic achievements or the number of papers published in famous magazines.

As to this issue, opinions vary from person to person. Some people hold that university ranking dramatically promotes the development of university in various fields. But others maintain that university ranking also leads to some undesirable consequences such as academic fraud even to deceive people.

As far I am concerned, every coin has two sides. On one hand, University ranking does encourage the development and growth of colleges. Such growth– the grand libraries, splendid stadiums and fruitful academic achievements, has caught the attention of the world. We’re impressed by these signs of our education’s tour to the 21st century.

On the other hand, we have to pay attention to an unexpected phenomenon that some people have ignored the objectivity of university ranking. Take South university of science and technology of china for an example, this university occupies the second position in some university rankings. In those rankings, it is superior to Peking University and Tsinghua university. In a word, we should inspire the advantages of university and abandon its disadvantages.
本文转载自:英语六级考试网


快速阅读

Part Ⅱ
Reading Comprehension(Skimming and Scanning)
1.A not be sustained in the long term
解析:关键字1994对应第一段第三行,题干中unsustainable即选项A中sustained的反义表达方式。选择A。

2.B Intergenerational conflicts will intensify.
解析:从书名定位到原文第二段,heading for the rock, the cleaner, 都暗示了两代人之间的问题,最后的warfare则一目了然地指出了该矛盾。

3.D politicians are afraid of losing votes in the next election
解析:首先需要理解题目意图,即为何养老机制改革迟迟不能进行,然后定位到文章第四段,其实只要从段落中politician这一关键字就能选定D选项。

4.A allow people to work longer
解析:从题干中the most effective method找到第五段第三句原话,直接选择A选项。

5.D younger workers are readily available
解析:题目中employer为关键字,找到第六段,该段看似没有直接提到为什么雇主不愿意雇佣old workers,但从其不断分析新涌现出来的劳动力替代者,可以总结的出D选项,即年轻劳动力的供给已足以满足企业需求。

6.B large numbers of immigrants from overseas
解析:这道题间接考察了学生变换思维的能力,Japan在文中一时难以找到,但其所代表的发达国家群体developed countries却出现在了第七段,而该段恰恰揭示了发达国家靠移民劳动力寻求养老机制危机一时的缓解的举措。

7.B They find it hard to balance career and family.
解析:compromise关键字找到第九段,关键字出现的句子前一句就是B选项。

8.be innovative and take risks than younger ones
解析:题目中old societies关键字对应到倒数第六段第三行,题目中的less inclined正好与原文中的more strongly disinclined形成对照,所以答案只需摘录之后的原文即可,即take risks than younger ones.

9.mostly have families
解析:题目中关键字intergenerational warfare对应到原文倒数第五段。第二句直接对第一句做出了解释,摘录即可。

10.military service
解析:要理解题目中less willing to 的含义,即不情愿,这样定位到倒数第三段第一句的reluctant, commit sth. to sth. ,空格内需要填写名词,参照原文,即military service.

听力

Part Ⅲ
Listening Comprehension
Section A
11. What can we infer from the conversation?
【答案】C. The man is looking for an apartment.
【解析】从对话中看出女士在推销,而男士正在找apartment building。。

12. What is the woman eager to know?
【答案】B How the pictures will turn out.
【解析】女士想知道的是if the shots I took are as good as I thought. 照片是不是和她想的异样好。这里shots指照片。turn out指照片拍出来的效果。因此选B。

13. What does the man mean?
【答案】C The suitcase can be fixed in time.
【解析】男士说到find a handle后面提到 but that shouldn’t take too long说明不是没有handle可以匹配。因此排除A,B。

14. What do we learn about the man from the conversation?
【答案】B He needs a vehicle to be used in harsh weather.
【解析】男士说到truck需要operate for long periods of time in very cold temperatures,因此选择选项B。very cold temperatures对应harsh weather.

15. What do we learn about the woman?
【答案】A She has made up her mind to resign.
【解析】从文中女士强硬的口气I could no longer live with…可以看出她下定决心。因此选择A。

16. What does the women want to do?
【答案】D Replace the shirt with one of some other material.
【解析】女士首先提到exchange the shirt,后面又解释了原因allergic to wool,从男士的回答也可以看出换成别的材质。因此选择D。

17. Where does this conversation most probably take place?
【答案】D At a “Lost and Found”
【解析】男士首先问Did anyone happen to turn in a new handbag?,女士又问了他handbag的详细信息,可见是在失物招领处,选D。

18. What does the man plan to do with his old house?
【答案】C Convert in into a hotel
【解析】but后面是真正意图: turning it into a guest house。guest house 意为宾馆,因此选C。
19. What is the key to write a good classical detective story according to the man?
【答案】D Careful plotting and clueing.
【解析】对话中提到it must be so carefully plotted and so carefully clued,对应D选项。

20. What does the man mainly need when working on a book?
【答案】D To be entirely alone.
【解析】对话中can’t even bare anybody else, be completely alone都说明该作家需要独立的写作空间,因此选择D。

21. What does the man say about writers?
【答案】C They look at the world in a detached manner.
【解析】关键词detachment 分离。作家提到作者的经历和写作。虽然说道some experiences overwhelm everyone, 但是后面的but暗示了答案,stand aside、detachment都对应了C选项。

22. What does the woman say about British railways?
【答案】B Like it or not, you have to use them.
【解析】在对话一开始,女士就提到了There’s only one railway system, if you don't like a particular railway, you can’t go and use another. 因为只有一条铁路,即使不喜欢,也只能乘坐,换句话说不论喜欢与否都得用它。因此选择B。

23. What do some people who write to the man complain about?
【答案】D The monopoly of British Railways.
【解析】对话中谈及monopoly,铁路垄断,因此选D。其他选项均未涉及。

24. What does the man say threatens the existence of railways?
【答案】B Competition from other modes of transport.
【解析】对话中modes of transport are all around对应选项B。

25. What does the man say about railways in other countries?
【答案】D They lose a lot of money.
【解析】男士以德、法两国铁路为例,每年铁路都有大量亏损。因此选择D。而B选项中disappearing仅仅是美国的情况。
分页: 5/19 第一页 上页 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 下页 最后页 [ 显示模式: 摘要 | 列表 ]