Windows Media Player文件


听力MP3下载: 【地址】

  Part III Listening Comprehension
  Section A
  11.
  M: I left 20 pages here to copy. Here is the receipt.
  W: I'm sorry, sir. But we're a little behind. Could you come back in a few minutes?
  Q: What does the woman mean?
  答案:C. She has not got the man's copies ready.
  12.
  W: I hope you're not too put out with me for the delay. I have to stop by friends' home to pick up a book on my way here.
  M: Well, that's not a big deal. But you might at least phone if you know you're going to keep someone waiting.
  Q: What do we learn about the woman from the conversation?
  答案:B. She was late for the appointment.
  13.
  W: Mark is the best candidate for chairman of the student union, isn't he?
  M: Well, that guy won't be able to win the election unless he gets some majority vote from women students. And I'm not sure about that.
  Q: What does the man mean?
  答案:C. It won't be easy for Mark to win the election.
  14.
  M: Sorry to have kept you waiting, Madam. I've located your luggage.It was left behind in Paris and won't arrive until later this evening.
  W: Oh, I can't believe this. Have it deliver to my hotel then , I guess.
  Q: What happened to the woman's luggage?
  答案:A. It failed to arrive at its destination in time.
  15.
  W: I don't think we have enough information for our presentation, but we have to give it tomorrow. There doesn't seem to be much we can do about it.
  M: Yeah, at this point we 'll have to make do with what we've got.
  Q: What does the man suggest they do?
  答案:A. Just make use of whatever information is available.
  16.
  M: I am taking this great course-Psychology of Language, it's really interesting. Since you are a psychology major, you should sign up for it.
  W: Actually I tried to do that, but they told me I have to take language studies first.
  Q: What do we learn from the conversation?
  答案:D. The woman isn't qualified to take the course the man mentioned.
  17.
  W: Can you believe the way Larry was talking to his roommate? No wonder they don't get along.
  M: Well, maybe Larry was just reacting to something his roommate said. There are two sides to every story you know.
  Q: What does the man imply about Larry and his roommate?
  答案:A. They are both to blame.
  18.
  M: We don't have the resources to stop those people from buying us out unless a miracle happens. This may be the end of us.
  W: I still have hope we can get help from the bank. After all we don't need that much money.
  Q: What do we learn about the speakers from the conversation?
  答案:A. They are in desperate need of financial assistance.   Conversation One
  听力原文
  Questions 19 to 22 are based on the conversation you have just heard.
  W: You know I've often wondered why people laugh at the picture of a big belly businessman slipping on a banana skin and falling on his bottom. We are to feel sorry for them.
  M: Actually, Laura, I think we laugh because we are glad it didn't happen to us. But of course there is also a kind of humorous satisfaction in seeing somebody self-important making a fool of themselves.
  W: Yes, and there are a lot of jokes about people who are too fat or physically handicapped, you know, deaf, or short-sighted things like that. After all, it's not really funny to be like that.
  M: Oh, I think that's because we're embarrassed. We don't know how to cope with the situation. Perhaps we are even a bit frightened we may get like that, so we laugh.
  M: What about the custard pie routine?
  W: What do you mean ‘custard pie routine'?
  M: You know, all those old films where someone gets so outraged with his boss, He picks up a custard pie and plasters it all over the other person's face.
  W: That never makes me laugh much, because you can guess what's going to happen. But a lot of people still find it laughable. It must because of the sort of the thing we'd all love to do once in a while and never quiet have the courage to.
  M: I had an old aunt who used to throw cups of tea at people when she was particularly irritated. She said it relieved her feelings.
  W: It must have come a bit expensive.
  M: Not really. She took care never to throw her best china.
  19. Why does the man say we laughed when we see some self-important people making fool of themselves?
  答案:C)We derive some humorous satisfaction from their misfortune.
  20. Why do some people joke about those who are fat or handicapped according to the man?
  答案:B) They don't know how to cope with the situation
  21. Why do many people find it funny to see someone throwing a custard pie on their boss's face?
  答案:A) They themselves would like to do it but don't dare to.
  22. Why do the man say she would drop cups of tea at people occasionally?
  答案:C) To relieve her feelings.   Conversation Two
  听力原文
  W: Your name Sanjay Kumar is that correct?
  M: Yes, madam.
  W: You claim you are traveling on a scholarship from Delhi University.
  M: That's right.
  W: Now it seems that a hand gun was found in your luggage. Do you admit that?
  M: Yes, but…
  W:According to the statement you made, you had never seen the hand gun before it was found in your bag. Do you still maintain that?
  M: But it's true. I swear it.
  W: Mmm, you do realize Mr. Kumar that to bring a hand gun into Hong Kong without proper authorization is a serious offense.
  M: But I didn't bring it. I … I mean I didn't know anything about it. It wasn't there when I left Delhi. My bags were searched. It was part of the airport security check.
  W: Maybe so, but someone managed to get that hand gun onto the aircraft or it couldn't have been there.
  M: Someone but not me.
  W: Tell me , where was your personal bag during the flight?
  M: I had it down by my feet between me and the man in the next seat.
  M: He was the only person who could have opened my bag while I was asleep. It must have been him.
  W: I see. Have you any idea who this man was?
  M: He told me his name, Alfred Foster. He was very friendly, after I woke up that is. He hadn't spoken before.
  W: Alfred Foster, we can check that on the passenger list.
  M: He said he had a car coming to meet him. He offered me a lift.
  W: Oh, Why should he do that?
  M: So he can get his handgun back, that's why. Please find him, Madam.
  Questions 23-25 are based on the conversation you have just heard
  23. What is Sanjay Kumar suspected of?
  答案:D) Bringing a handgun into Hong Kong
  24. What do we know about Alfred Foster?
  答案:D) He is suspected of having slipped something into Kumar's bag
  25. What does Sanjay Kumar ask the woman to do finally?
  答案:B) Find Alfred Foster.   Section B
  Passage One
  听力原文
  Everyone is looking for a good investment these days. And with stocks, currencies and companies all crashing, some are finding that taking the trip of a lifetime is actually a smart move right now. Prices are good, crowds are fewer and the dividends like expanded worldview, lifelong memories, the satisfaction of boosting the global economy—can't be easily snatched away. Sylvia and Paul Custerson, a retired couple from Cambridge, England, recently took a 16-day vacation to Namibia, where they went on bird-watching excursions. Later this year, they are planning a trip to Patagonia. "We're using our capital now," says Sylvia, "And why not? We're not getting any interest in the bank. If it's a place we really want to go, then we will go. We may as well travel while we're fit and healthy. "
  Some travel agents are thriving in spite of the economy. "We've had more people booking in the first quarter of this year than last," says Hubert Moineau, founder of Tselana Travel, which is planning to introduce a new program of longer adventure trips, including polar expeditions and cruises in the Galápagos. "We're hearing things like, 'We don't know what the situation will be in six months so let's travel now' ", Ashley Toft, managing director of the U. K. tour operator Explore has been surprised to see an increase in last-minute bookings of high-priced trips to such places as India, Bhutan and Nepal. "It seems people would rather give up something else than the big trip," he says. Travel has become a necessity. It's just how we travel that is changing.
  Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.
  26. According to the speaker, why are some people willing to spend their money on travel these days?
  答案:B)They think travel gives them their money's worth.
  27. What is Tselana Travel planning to do, according to its founder?
  答案:D) Launch a new program of adventure trips.
  28. According to Ashley Toft, managing director of Explore, what is changing now with regard to travels?
  答案:B) The way people travel.   Passage Two
  听力原文
  Somehow the old male and female stereotypes no longer fit. Men and women in this country haven't been fulfilling their traditional roles for some time now. And there seem to be fewer and fewer differences between the sexes. For instance, even though more women than men are still homemakers without paying jobs, women have been taking over more responsibility in the business world, earning higher salaries than ever before and entering fields of work that used to be exclusively male areas. At office meetings and in group discussions, they might speak up more often, express strong opinions and come up with more creative and practical ideas than their male colleagues. Several days ago, my 23-year-old daughter came to me with some important news. Not only had she found the highest paying job of her career, but she'd also accepted a date with the most charming men she'd ever met.
  “Really?”, I responded,” tell me about them.”
  “Receptionist in an attorney's office and a welder at a construction site.” She answered in a matter-of-fact way. The interesting thing is my daughter's date is the receptionist and my daughter is the welder. The old stereotypes of men's and women's work have been changing more quickly than ever before, except perhaps in my own marriage.
  “Who's going to mow the lawn? ” I asked my husband this morning.
  “Oh, I will,” he answered politely. ”That's men's work. ”
  “What?” Irritated, I raised my voice. “That's a ridiculous stereotype. I'll show you who can do the best job on the lawn.”
  The work took 3 hours and I did it all myself.
  Questions 29 to 32 are based on the passage you have just heard.
  29. What is the speaker mainly talking about?
  答案:B) The changing roles played by men and women.
  30. What might women do at office meetings nowadays according to the speaker?
  答案:A) Offer more creative and practical ideas than men.
  31. Why did the speaker mow the lawn herself that morning?
  答案:C) To show that women are capable of doing what men do.   Passage Three
  听力原文
  Florence Hayes is a journalist for the Green Ville Journal, the daily newspaper in town. Specifically she covers crime in the Green Ville area. This responsibility takes her to many different places every week——the police station, the court and the hospital. Most of the crimes that she writes about fall into two groups: violent crimes and crimes against property. There isn't much violent crime in a small town like Green Ville, or at least not as much as in the large urban areas. But assaults often occur on Friday and Saturday nights, near the bars downtown. There're also one or two rapes on campus every semester. Florence is very interested in this type of crime and tries to write a long article about each one. She expects that this will make women more careful when they walk around Green Ville alone at night
  Fortunately, there were usually no murders in Green Ville. Crimes against property make up most of Miss Heyes' reporting. They range from minor cases of deliberate damaging of things to much more serious offenses, such as car accidents involving drunk drivers or bank robberies but Florence has to report all of these violations from the thief who took typewriters from every unlock room in the dormitory to the thief who stole one million dollars worth of art work from the university museum. Miss Hayes enjoys working for a newspaper but she sometimes gets unhappy about all the crime she has to report. She would prefer to start writing about something more interesting and less unpleasant such as local news or politics, maybe next year
  Florence Hayes
  Green Ville
  Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard.
  32. What is Florence Hayes' main responsibility as a journalist?
  答案:B: Reporting criminal offenses in Grennville.
  33. What does the speaker say about security in Greenville?
  答案:D: It has fewer violent crimes than big cities.
  34. What do we learn about crimes against property in the Greenville area?
  答案:A: There are a wide range of cases.
  35. What would Florence Hayes prefer to do?
  答案:A. Write about something pleasant.   Section C Compound Dictation
  听力原文
  In America, people are faced with more and more decisions every day, whether it's picking one of thirty-one ice cream flavors, or deciding whether and when to get married. That sounds like a great thing, but as a recent study has shown, too many choices can make us confused, unhappy, even paralyzed with indecision. ‘That's particularly true when it comes to the work place', says Barry Schwartz, an author of six books about human behavior. Students are graduating with a variety of skills and interests, but often find themselves overwhelmed when it comes to choosing an ultimate career goal. In a study, Schwartz observed decision-making among college students during their senior year. Based on answers to questions regarding their job hunting strategies and career decisions, he divided the students into two groups:maximizers, who consider every possible option, and satisficers, who look until they find an option that is good enough. You might expect that the student who had undertaken the most exhausted search would be the most satisfied with their final decision, but it turns out that's not true. Schwartz found that while maximizers ended up with better-paying jobs than satisficers on average, they weren't as happy with their decision. The reason why these people feel less satisfied is that a world of possibilities may also be a world of missed opportunities. When you look at every possible option, you tend to focus more on what was given up than what was gained. After surveying every option, a person is more acutely aware of the opportunities they had to turn down to pursue just one career.
  36 flavors 37 confused 38 particularly 39 behavior 40 variety 41 overwhelmed 42 senior 43 strategies 44 who had undertaken the most exhausted search would be the most satisfied with their final decision 45 why these people feel less satisfied is that a world of possibilities may also be a world of missed opportunities. 46 a person is more acutely aware of the opportunities they had to turn down to pursue just one career.

【下页是听力原文】
分页: 1/1 第一页 1 最后页 [ 显示模式: 摘要 | 列表 ]