常考搭配1—up

1.向上:life up举起,climb up爬上,stand up站起来,pick up捡起
2.完成,结束:finish up完成,eat up吃光,use up用光,wind up结束
3.离开,消灭:break up 拆开,驱散,give up放弃,clutter up使散乱
4.增加,变强:mount up增加,pick up振作,加快,speed up加速
5.变好,改善:check up核对,patch up修理,light up点亮
6.关注,锁紧,固定住:shut up关闭,hold up 延误,keep up坚持


模拟练习:

A translator must have an excellent, up-to-date knowledge of his source languages.He must fill facility in the handling of his target language, which will be his mother tongue or language of habitual __1__, and a knowledge and understanding of the latest subject-matter in his field of specialization. This is, as it were, his professional __2__. In addition to this, it is __3__ that he should have an enquiring mind, wide interests, a good memory and the ability to __4__ quickly the basic principles of new developments.
He should be willing to work __5__ his own, often at high speeds, but should be humble enough to __6__ other people because his own __7__ does not always prove adequate to the task in hand. He should be able to type fairly quickly and __8__ and, if he is working mainly for publication, should have more than a nodding __9__ with printing techniques and proof-reading.
If he is working basically as an information translator, let us say, for an industrial firms, he should have the flexibility of mind to enable him to __10__ rapidly from one source language to __11__, as well as from one subject-matter to another, since this ability is frequently __12__ of him in such work. Bearing in __13__ the nature of the translator's work, i.e. the processing of the written word, it is, strictly speaking, __14__ that he should be able to speak the languages he is __15__ with.
If he does speak them, it is an __16__ rather than a hindrance(障碍), but this skill is in many ways a luxury that he can do away with. It is, __17__, desirable that he should have an __18__ idea about the pronunciation of his source languages, even if this is restricted to knowing how proper names and place names are pronounced. The same __19__ to an ability to write his source languages. If he can, well and good; if he cannot, it does not __20__.


引用
1.[A]application
   [B]use
   [C]utility
   [D]usage

2.[A]equipment
   [B]language
   [C]performance
   [D]facility

3.[A]wise
   [B]unique
   [C]desirable
   [D]effective

4.[A]input
   [B]grasp
   [C]seek
   [D]expand

5.[A]on
   [B]in
   [C]for
   [D]by

6.[A]learn
   [B]imitate
   [C]conduct
   [D]consult

7.[A]profession
   [B]intelligence
   [C]knowledge
   [D]style

8.[A]steadily
   [B]accurately
   [C]regularly
   [D]reasonably

9.[A]familiarity
   [B]acquaintance
   [C]knowledge
   [D]skill

10.[A]change
   [B]transform
   [C]turn
   [D]switch

11.[A]another
   [B]other
   [C]one
   [D]all

12.[A]lacked
     [B]required
     [C]faced
     [D]confronted

13.[A]brain
     [B]thought
     [C]mind
     [D]memory

14.[A]essential
     [B]unnecessary
     [C]advantageous
     [D]useless

15.[A]doing
     [B]dealing
     [C]deciding
     [D]working

16.[A]idea
     [B]advice
     [C]advantage
     [D]accordance

17.[A]however
     [B]accordingly
     [C]consequently
     [D]thus

18.[A]adjacent
     [B]ambiguous
     [C]artificial
     [D]approximate

19.[A]refers
     [B]comes
     [C]applies
     [D]amounts

20.[A]matter
     [B]mind
     [C]harm
     [D]work





答案:
1.D 2.A 3.C 4.B 5.A
6.D 7.C 8.B 9.B 10.D

11.A 12.B 13.C 14.B 15.B
16.C 17.A 18.D 19.C 20.A
喵喵喵 IP
08/06/02 16:57
不错,希望试题越来越棒
分页: 1/1 第一页 1 最后页
发表评论
表情
emotemotemotemotemot
emotemotemotemotemot
emotemotemotemotemot
emotemotemotemotemot
emotemotemotemotemot
打开HTML
打开UBB
打开表情
隐藏
记住我
昵称   密码   游客无需密码
网址   电邮   [注册]